Dojoetikette

Skikk og bruk på trening

 

Hos oss har vi ikke noe strengt treningsregime. Men vi har satt opp noen helt grunnleggende "skikk og bruk"-regler, som du finner nedenfor. Meningen med disse er å gjøre treningen trygg og sikker, samt at alle skal få en god treningsopplevelse.

 

Respekter de tradisjonelle hilsereglene. Det skal utføres en tradisjonell hilsen når du går inn på matta, når du forlater matta, når du henvender deg til en instruktør og ved oppstillingen (ved oppstillingen styrer for øvrig instruktøren hilsningen, så du slipper å passe på det selv).

Før trening begynner, må du ta av klokker, hårspenner, smykker og lignende.

Trening foregår barbeint hvis det ikke gis beskjed om noe annet, eller hvis du av spesielle årsaker må bruke fottøy. Rene føtter er en hyggelig gest som blir satt stor pris på.

 

Ikke forlat matta uten å si fra til instruktøren. Når du kommer tilbake, henvender du deg på nytt til instruktøren. Dette har med din sikkerhet å gjøre.

Vær en god treningspartner. Ikke skad partneren din! Respekter alltid din partners klappsignal! Ikke motarbeid partneren din; jobb i stedet sammen med ham/henne (men ikke opphøy deg selv til hans/hennes personlige trener).

Instruktørens anvisninger skal alltid etterkommes! Du skal trene på det du har fått beskjed om og ikke noe annet. Du skal heller ikke gå omkring og «hjelpe» andre; det er instruktørens oppgave.

Når instruktøren stopper treningen, skal du stanse den aktiviteten du holder på med umiddelbart og rette oppmerksomheten din mot instruktøren. Ikke prat mens instruktøren prater.

Unngå unødvendig prating mens du er på matta. Vi er på matta for å trene! Spørsmål som ikke har direkte tilknytning til treningen skal rettes til aktuell person før eller etter trening.

Upassende opptreden (raping, banning, negativ oppførsel, utidige kommentarer, mobbing m.v.) skal ikke forekomme i lokalene overhodet.

Utvis vanlig god hygiene før og etter trening. Husk også å vaske treningstøyet ditt. Det er ikke behagelig å trene med en som lukter vondt!

TELEFON
916 04 693
  • GJJ Facebook
  • GJJ Twitter
  • GJJ YouTube
POST- OG BESØKSADRESSE
Alexander Kiellands gate 35 3716 Skien

Organisasjonsnummer: 993 397 474

© 2018 Grenland Ju Jitsu