Jeg oppsøkte et treningssenter i går…

Oppdatert: 27. apr. 2021


Jeg oppsøkte et treningssenter i går. Det var ikke for å trene selv, men for å hente datteren min. Hun har akkurat begynt der. Hun spiller egentlig håndball, men klubben har visstnok en avtale med dette treningssenteret.


Treningssenteret kunne minne litt om et slags hotell. Det var en resepsjon der, og folk gikk inn og ut hele tiden. Det var masse folk. Akkurat som på et hotell, var det få av gjestene som kjente hverandre, bortsett fra de som kom sammen. Det var forskjellige rom der. Det største rommet var gigantisk. Her var det fullt av treningsapparater. En person pr. maskin. Jeg gikk ikke inn der; jeg betraktet lokalet gjennom de store vinduene. Rommet kunne minne litt om et glasshus. Lokalet var for øvrig stort og lyst, og det så rent og sobert ut.


Datteren min kom omsider ut, blid og fornøyd etter dagens økt. Da jeg kjørte henne hjem, tenkte jeg på hvor heldig jeg er som trener ju jitsu. Jeg kjenner alle i klubben min. Man blir jo veldig godt kjent med folk som man ruller rundt med på matta. Vi hilser på og prater med hverandre når vi kommer, og vi sier «takk for nå» og «ha det bra» når vi går. Jeg kjenner også veldig mange folk som trener ju jitsu (og andre kampsporter) i andre klubber, både i Norge og i utlandet. For vi møtes rett som det er for å praktisere sporten vår og ha det sosialt sammen. Vi er som en stor og lykkelig familie.


På treningssenteret var det også en kafé. Jeg la merke til et lite skilt som sto på bordene. Her sto det: «PT bare kr 1200,- for 3 timer». PT betyr som mange sikkert vet, personlig trener. Vi har ingen café , og vi trener i en gammel gymsal. Begrepet PT trener er også ukjent i ju jitsu. Men det som er et faktum, er at en ju jitsu-instruktør kjenner elevene sine personlig, og at han/hun gir dem individuell oppfølgning – hver eneste trening. Ofte er det også flere instruktører på treningene. Hos oss betaler man ikke pr time, men pr. semester (halvår).

I motsetning til Zumba og Body Pump kan ju jitsu faktisk brukes til noe.

Men da jeg kom hjem igjen etter å ha hentet datteren min, satt jeg meg ned og regnet litt på det. Jeg fant ut at 3 timer med kvalifisert instruksjon hos oss koster til sammen ca. 65 kr. Og det er bare for den fysiske treningen; selvforsvarstreningen får man på kjøpet. I motsetning til Zumba og Body Pump kan ju jitsu faktisk brukes til noe.


Det er bra at vi har treningssentrene. Det er sunt å holde seg i form, og denne typen trening passer for mange mennesker, særlig de som har dårlig tid. Men jeg må innrømme at jeg føler meg privilegert som kan drive med kampsport. Mange kampsportklubber har forresten også café.

52 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle