top of page

La oss være ærlige

Oppdatert: 1. okt. 2021


La oss være ærlige:


Vi drømmer alle om å lære oss noen ferdigheter. Å få til noe annet enn bare å henge rundt på et treningsstudio. Det kan jo ALLE greie.


Kanskje drømmer du om å få svart belte? Det greier du sikkert hvis du vil. Men det vil uansett bare være en del av en større pakke. En liten del dessuten.


Grunnen til at du får det svarte beltet, er at du begynner å trene regelmessig. Nå er det ikke lenger et ork å gå på trening. Det er givende. Du lærer å bruke kroppen riktig. Du beveger deg slik det var ment at kroppen din skulle bevege seg. Du får til ting du aldri trodde du kunne greie. Ting som ikke så mange andre får til.


Så kommer mestringsfølelsen. Så kommer overskuddet. Deretter kommer selvtilliten. Du presterer etterhvert også bedre utenfor matta - både sosialt og på skolen eller jobben.


Så kommer fellesskapsfølelsen. Du er jo ikke alene på matta. Du trener sammen med andre. Det merkelige er at selv om vi trener kampsport, så jobber vi sammen. Vi fighter aldri MOT hverandre - bare MED hverandre.


Etter en stund er ju jitsu blitt en livsstil. Det er en del av selve deg. En uadskillelig del. Nå handler det ikke lenger om å trene. Det handler bare om å være.


Og det er da det skjer: Du får tildelt et sort belte. Først blir du glad. Veldig glad. Hos oss henger sort belte veldig høyt.


Så bryr du deg ikke lengre om belter. Du fortsetter bare å trene. Ytre stimuli betyr ingenting lenger. Treningen er det som betyr noe. Treningen er alt. Herunder miljøet - treningskameratene dine. Selv om kroppen etterhvert eldes og blir svakere, så bare fortsetter du å trene. Du vet ikke om noe annet.


Ju jitsu er deg.331 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page