top of page

Hvitt er vanskeligst

Oppdatert: 30. sep. 2021


Hvilket belte er det vanskeligste å oppnå?


De fleste vil sikkert si svart belte. Jeg skjønner hvorfor. For å få sort belte, må du ha trent regelmessig i mange år. Og du må ha både god fysikk, gode tekniske ferdigheter og en riktig mental innstilling.


Likevel vil jeg påstå at hvitt belte er mer krevende å oppnå enn sort belte. Ja, du hørte riktig. Hvitt belte er vanskeligst.


Grunnen er følgende: Hvitbelter må ha mye mer guts en sortbelter. De som trener mot sort belte, er allerede godt i gang med treningen. De har trent kampsport i flere år allerede. Så selv om treningen kan være både fysisk hard og mentalt krevende, oppholder disse utøverne seg innenfor komfortsonen sine. Der er det trygt og godt å være.


Sånn er det ikke med hvitbeltene. Hvitbelter er de nye. De som ikke har trent kampsport tidligere. For dem er kampsport noe helt nytt. De aner ikke helt hva de går til. Det å ta det første steget – å møte opp på trening for første gang – er derfor det aller vanskeligste.


Deretter blir det bare lettere og lettere. Tenk litt på det, dere som vurderer å begynne å trene ju jitsu. Det blir bare lettere og lettere :-)222 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

コメント


bottom of page