top of page

Knivforsvar og realiteter

Oppdatert: 23. nov. 2018


Å bli angrepet med kniv er svært farlig. Oddsene for å overleve er dårlige, og man må alltid regne med å bli kuttet eller stukket. På YouTube florerer det av videoer som viser hvordan man effektivt kan forsvare seg mot dette. "Knivekspertene" er mange. Men dessverre virker mange av løsningens lite realistiske.


Det er muligens derfor noen andre "eksperter" sier at det beste forsvar er å løpe vekk fra situasjonen. Imidlertid er dette like urealistisk. Etter å ha studert nærmere 100 videoer fra overvåkningskameraer som viser angrep med kniv i virkelige situasjoner, er det én ting som går igjen: Knivangrepene kommer helt uventet og fra meget kort hold. Den som blir angrepet, oppdager angrepet så sent at det er nytteløst å springe. Ofte ser vi at angriperen griper tak i offeret med den ledige hånden og holder ham eller henne fast. Å løpe hjelper ikke mot denne type angrep. Dette er bare mulig dersom offeret oppdager kniven mens angriperen er på flere meters avstand. Men som sagt er det sjelden knivangrep foregår på denne måten.


Det finnes dessverre ingen med massiv erfaring fra knivangrep. Grunnen er at knivangrep er så farlige, at man ikke får bygget seg opp bred erfaring. Derfor blir det mye "synsing" i stedet. Det blir litt som diskusjonen om hvilken kampsport som var best. Før UFC var det mange meninger om det. Nå har vi svaret: du må kunne litt av hvert, og alle kampsporter har elementer som kan brukes i buret. Det er mange måter å vinne på.


Imidlertid får vi aldri vil få noe svar på hvilke knivforsvar som er best. Det er for farlig til å testes ut dette på samme måte som i UFC. Det vi imidlertid kan gjøre, er å innta en vitenskapelig approach. Overvåkningskameraer fra hele verden dokumenterer et "tonn" med scenarier fra virkeligheten. Her er det mye å lære.


En ting som er positivt, er at virkeligheten viser at det til en viss grad er mulig å forsvare seg mot knivangrep. Det er flere som har kommet levende fra knivangrep, men som regel med noen skader.
437 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Kommentare


Die Kommentarfunktion wurde abgeschaltet.
bottom of page