top of page

Kan jeg vaske beltet mitt?


Det er mange myter i kampsport-verdenen. En slik myte går ut på at du aldri skal vaske beltet ditt. Du kan vaske gien din, hanskene dine, suspen din (gudskjelov for det!) og leggbeskyttelsen din. Ja, alt annet kan du vaske, bare ikke beltet.


En forklaring jeg har hørt, er at beltet har vært med på alle treningsøktene. Den kunnskapen du har tilegnet deg, har på mystisk vis akkumulert seg i beltet ditt. Vasker du beltet, vasker du samtidig ut kunnskapene dine.


Tul og tøys!

Dette er selvsagt bare tull og tøys. Kunnskapen sitter i hodet ditt, ikke i beltet. Det som derimot sitter i beltet etter en hard treningsøkt, er svette, bakterier, hudrester, soppsporer og noen ganger blod. Dette kommer fra deg selv, fra de du har trent med og fra matta. Derfor kan du trygt vaske beltet ditt. Ikke bare det, men du har også en plikt til å vaske det. Ellers kan du risikere å spre de bakteriene og den smitten som måtte sitte i beltet over på treningspartnerne dine.


Hvor ofte?

Hvor ofte du skal vaske beltet, kommer litt an på bruken. Det er vanligvis ikke nødvendig å vaske det etter hver eneste trening. Personlig vasker jeg beltet omlag en gang i måneden. Det jeg imidlertid også gjør, er at jeg tar ut beltet (pluss annet treningstøy) fra bagen etter hver trening og henger det opp for å lufte seg. Om sommeren lufter jeg det ute i friskluft. Det er det som gjør at jeg ikke trenger å vaske beltet oftere.


Hvordan?

Å vaske beltet, er ikke noe hokus pokus. Du vasker det på samme måte som annet treningstøy: i vaskemaskinen med vanlige vaskemidler. Tøymykner er ikke nødvendig, men bruk det hvis du vil. Det eneste du skal passe på, er at du ikke vasker beltet på mer enn 40 grader. Bruker du høyere tempertur enn dette, risikerer du at beltet krymper, og det er litt kjedelig.

640 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Kommentare


Die Kommentarfunktion wurde abgeschaltet.
bottom of page